Haber

Bodrum’da 60 yapı ruhsatı iptal edildi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçede daha önce verilmiş olan 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini bildirdi.

Aras, yaptığı yazılı açıklamada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Cengiz İnşaat AŞ’ye satışı yapılan Gölköy Mahallesi Gökburun Mevkii’ndeki 306/1 parselde gerçekleştirilecek proje için 12 Aralık 2022’de verilen 60 adet yapı ruhsatının verildiğini bildirdi. 2013 yılında dün alınan kararla iptal edildi. kaydetti.

Aras, karar doğrultusunda 9 Ocak’ta ilgili bakanlığın Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) sistemine girilerek ruhsatların iptal işlemlerinin gerçekleştirileceğini belirterek, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İptal davamız; satışta söz konusu arsa üzerinde hak iddia eden bir grubun açtığı dava sonucunda, Danıştay İdari Dava Daireleri’nce verilen özelleştirmenin iptali kararı, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca uygulanmamış ve Anayasa’nın 138. maddesinde belirtilen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yürütme organları ve idare mahkeme kararlarına uymak zorundadır.Bu organlar ve idare mahkeme kararlarını hiçbir şekilde değiştiremez ve bu kararların infazını geciktiremez. . İptal kararımız hukuken yargı yoluna açıktır.”

selcuk-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu