Ekonomi

Emirates, 2024 ve 2025’te Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı tedarik etmek için Neste ile iş birliğini genişletiyor

Emirates ve Neste, 2024 ve 2025 yıllarında 3 milyon galondan fazla karma Neste MY Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı tedarik etmek üzere işbirliklerini güçlendirerek ortaklıklarını genişletti. Geleneksel jet yakıtıyla harmanlanacak olan sürdürülebilir havacılık yakıtı (SAF), tüm yıl boyunca tedarik edilecek. Emirates’in Amsterdam Schiphol ve Singapur Changi havalimanlarından kalkan uçuşları için 2024 ve 2025.

Emirates’in Neste ile genişletilmiş ortaklığı, Orta Doğu ve Afrika merkezli herhangi bir havayolu şirketi tarafından şimdiye kadar geliştirilen en büyük SAF hacmini temsil ediyor. Harmanlanmış SAF, bir milyon galonun üzerinde saf SAF’tan oluşur. Bu, geleneksel Jet A-1 yakıtıyla birleştirilmiş %30’un üzerinde saf SAF’ın harmanlanmış oranını temsil eder.

Bu yılın sonundan önce havayolu, Dubai’deki merkezinden kalkan uçaklarda ilk kez SAF’ı kullanacak. SAF, geleneksel jet yakıtı kullanımına kıyasla, yakıtın ömrü boyunca hava yolculuğundan kaynaklanan karbon emisyonlarını %80’e kadar* azaltır.

Emirates Havayolu Lideri Sir Tim Clark Bir açıklamasında şunları söyledi: “Bugünkü duyuru Emirates için bir dönüm noktasıdır ve operasyonlarımız için SAF tedarikinin hızlanmasını temsil etmektedir. Bu aynı zamanda yakıt tasarruflu uçakların uygulanması, filomuzun 2024’ten itibaren yenilenmesinin hızlandırılması ve operasyonel yakıt verimliliğinin artırılması da dahil olmak üzere karbon emisyonlarımızı azaltmak için odaklandığımız birçok girişimden biridir. Neste ile devam eden ortaklığımız aynı zamanda hızla gelişen SAF endüstrisine aktif katılımımızı ve desteğimizi de göstermektedir. “Emirates ve diğer havayollarından gelen güçlü talebin, SAF ve diğer yeni ortaya çıkan temiz tahrik teknolojilerinin ölçeğinin büyütülmesini teşvik edeceğini umuyoruz.”

Alexander Kueper, Neste’nin Yenilenebilir Havacılık iş biriminden EMEA Lider YardımcısıŞu açıklamaları yaptı:   “Sürdürülebilir havacılık yakıtı, hava yolculuğundan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmaya yönelik hazır bir çözümdür. “Küresel SAF üretimimizi artırırken ve Neste MY Sürdürülebilir Havacılık Yakıtımızı tedarik ederek emisyonları azaltma taahhütlerini desteklemeye devam ederken, Emirates ile mevcut işbirliğimizi 2024 yılına kadar uzatmaktan gurur duyuyoruz.”

Bu yılın başlarında Emirates, Neste ve diğer paydaşlarla birlikte, %100 SAF ile çalışan bir Boeing 777-300ER’yi tek bir motorda kullanarak bölgedeki ilk %100 SAF motorlu gösteri uçuşunu başarıyla tamamladı. Havayolu, %100 SAF uçuşunun standardizasyonunu ve gelecekte onaylanmasını destekleyen teknik analiz ve sertifikasyon ihtiyaçları konusunda sektör ortaklarıyla önemli ilerleme kaydetti.

Havayolunun jet yakıtı ile harmanlanmış SAF ile güçlendirilen ilk uçuşu 2017 yılında Chicago’da gerçekleşti. Havayolu o zamandan beri Stokholm’den uçuşlar için SAF’ı geliştirdi ve şu anda Paris, Lyon ve Oslo’dan karma SAF işletiyor.

Emirates, bir dizi sanayi ve BAE hükümeti çalışma grubunu destekledi ve SAF’ın üretim ve tedarikini ölçeklendirmeye yardımcı olmak için çeşitli paydaşlarla devam eden görüşmelerde bulunuyor.

Havayolu, BAE GCAA ile birlikte, BAE Enerji ve Altyapı Bakanlığı ve Dünya Ekonomik Forumu’nun rehberliğinde BAE’nin tez enerjiden sıvıya (PtL) yakıt yol haritasının geliştirilmesinde aktif olarak yer aldı. Ayrıca Emirates, Ocak 2023’te Enerji ve Altyapı Bakanlığı ile GCAA tarafından başlatılan BAE’nin Ulusal Sürdürülebilir Havacılık Yakıt Yol Haritasına da katkıda bulundu.

*Saf biçimde (karıştırılmamış) kullanıldığında ve CORSIA metodolojisi gibi yerleşik yaşam döngüsü değerlendirmesi (LCA) metodolojileriyle hesaplandığında

Emirates hakkında:

Emirates, küresel merkezi Dubai aracılığıyla dünyayı birbirine bağlayan, dünyanın en hızlı büyüyen havayollarından biridir. Emirates bugüne kadar 500’ün üzerinde uluslararası ödül kazandı. Modern, verimli ve konforlu uçaklarıyla 1987 yılından bu yana Türkiye’deki yolcularını Dubai üzerinden dünyaya bağlıyor. Emirates, ikonik çift katlı superjumbo Airbus A380 ve Boeing 777 – 300ER uçaklarıyla İstanbul Havalimanı’ndan haftada toplam 21 uçuş gerçekleştiriyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-karliova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu