Haber

Okullar 29 Mayıs’ta Tatil Olacak, 16 Haziran’da Kapanacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber canlı yayınına konuk olarak eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özer, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2.Cinsiyet seçimlerinin ardından 29 Mayıs’ta okullara ortaokul günü verileceğini bildirdi. Açıklamalarında eğitimin biteceği tarihin 16 Haziran olduğunu hatırlatan Bakan Özer, yaz okullarında sistemin nasıl işleyeceğine ilişkin verdiği bilgilerde, öncelikle deprem bölgesinde eğitimin normalleşmesi için büyük çaba sarf edildiğini belirtti. .

Deprem bölgesinde öğrencilere yönelik çalışmaları anlattı

Acil durumlarda eğitim normalleştirilmedikçe hayatın normalleşmeyeceğine işaret eden Bakan Özer, ‘her yerde ve her koşulda eğitim’ mottosuyla bu anlayışla beyin sarsıntısı alanındaki çocukları kurtarmayı merkeze aldıklarını söyledi. travmatik ortam ve onları öğretmenleri ile buluşturmak. Sürecin başarılı bir şekilde ilerlediğini kaydeden Özer, şöyle devam etti: “Başlangıçta müfredata dayalı eğitimden ziyade psikoeğitim ile çocuklarımızı travmadan kurtaracak ve zihinsel sağlamlıklarını güçlendirecek bir yaklaşım benimsedik. LGS ve YKS’ye hazırlanan çocuklarımız için özel bir çaba sarf ettik. Yaklaşık 3.500 Destek ve Yetiştirme Kursu bulunan noktada, LGS ve YKS hazırlıkları için destek kursu açtık. Şimdi Türkiye genelinde yaz okullarıyla ilgili bir projemiz var. Beyin sarsıntısı bölgesinde yaşayan kardeşlerimiz ve çocuklarımız için de bir programımız var. Bu bölgede yaşayanlar için 1 Ağustos ve 1 Eylül ortasında birer aylık telafi eğitimi yapacağız.”

2,5 Milyon Öğrenci ve Veliye Psiko-Sosyal Destek Sağladık

Bakan Özer, s. Psikososyal nedenlerle yaklaşık 2,5 milyon öğrenci ve veliye ulaştıklarını ifade ederek, “Deprem bölgesi ve deprem dışındaki illere nakli olan ailelerin çocuklarına her türlü desteği sağladık. Bir aylık bu eğitimde tedavi eğitiminde öğrenme kayıplarına dair her şeyi hazırladık. Program hangi dersleri açacak? Hangi malzemeler gönderilecek? Hepsi yayınlanmak üzere. Hazırlıklarımız tamamlandı. Bununla da kalmayacağız, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başladığında eğitim devam ederken birer aylık telafi programı daha yapacağız. Yani bu bölgede öğrencilerimize 2 aylık telafi eğitim programı yapacağız. Aynı zamanda geçen yıl dört alanda yaz kursları açtık. Bilim, sanat, matematik ve yabancı dil, İngilizce ile ilgili. Bu yıl yine devam edecek. Öğrencilere Türkiye’nin neresine giderlerse gitsinler, nerede okurlarsa okusunlar bu derslerden yararlanma imkanı getirdik. Aynı şeyi öğretmenler için de sağladık. Öğretmenlerimiz yaz aylarında memleketlerine gittiklerinde oradaki yaz kurslarında eğitmen veya öğretmen olarak da görevlendirilebilirler. Bu geleneği devam ettireceğiz. Ek kurslar ve telafi eğitimleri ile deprem bölgesini destekleyeceğiz” dedi. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

iyiderehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu