Haber

Rusya ve Ukrayna’dan ‘karşı saldırı’ açıklamaları: ‘Geri püskürttük’

Ukrayna, başlattığı karşı saldırı kapsamında 4. köyü Rusya’dan geri aldığını iddia etti. 11 Haziran Pazar günü Kiev, Blahodatne, Neskuchne ve Makarivka köylerinin Rusya’dan geri alındığını duyurdu.

Reuters haber ajansının haberine göre bu açıklamadan bir gün sonra 12 Haziran Pazartesi günü bu üç köye yakın olan Storozheve köyünün Rusya’dan geri alındığı iddia edildi. Reuters videonun Storozheve’de çekildiğini doğrularken, askerler köye Ukrayna bayrağı dikerken görüldü. Ukrayna Savunma Bakanlığı, 35. Deniz Tugayı’na köyün kontrolünün geri alınmasına katkılarından dolayı teşekkür etti.

RUSYA: UKRAYNA’NIN SALDIRILARINA KARŞI GÜÇLENDİRİLDİ

Rusya’dan Ukrayna’nın karşı taarruzuna ilişkin yapılan açıklamada, Ukrayna güçlerinin Donetsk ve Zaporozhye bölgelerinde gerçekleştirdiği karşı taarruzların püskürtüldüğü iddia edildi. Rusya’dan yapılan açıklamaya göre, Rus kuvvetleri Ukrayna’nın denizden fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle karşılık verdi.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Haziran “Rusya Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada Ukrayna’nın karşı saldırısından bahsetmedi. 12 Haziran’ın “yüzyıllarca tarihin, vatanın azamet ve ihtişamının ayrılmaz olduğunu gösterdiğini” ifade eden Putin, “Rusya için zor bir dönemde olunan bugün, vatanseverlik ve gurur duyguları toplumumuzu daha da güçlü bir şekilde birleştirmektedir.” (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu