Haber

Portekiz’de 40 Şirket Haftada Dört Gün Çalışma Planını Deneyecek

Önümüzdeki altı ay boyunca Portekiz’de 40’a yakın şirket haftada dört gün programını deneyecek. Devletin mali desteği ile başlatılan pilot uygulama ile firmaların deneyimleri izlenecek ve uygulamanın ekonomik, sosyal ve çevresel etkileri takdir edilecektir.

“YAPACAĞIMIZ BİRÇOK DEĞİŞİKLİKTEN SADECE BİRİ”

Portekiz Çalışma, Dayanışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ana Mendes Godinho, hayata geçirilecek pilot proje ile ülkesinin çalışma anlamında geleceğe değerli bir adım attığını söyledi. Godinho, “Bu, tarihsel olarak yüksek istihdam seviyeleri yaşamış ve yetenekleri çekmeye ve elde tutmaya hevesli bir ülkede işgücü piyasasında uyguladığımız pek çok değişiklikten yalnızca birinin başlangıcıdır.” dedi. dedi.

“HER ŞEY DEĞİŞTİ AMA İŞ AYNI”

Proje, Londra Birbeck Üniversitesi’nde ekonomi profesörü, Henley Business School’da Stratejik İnsan Kaynakları doçenti ve “Friday New Saturday” kitabının yazarı Dr Pedro Gomes tarafından yönetiliyor. Rita Fontinha tarafından koordine edilmektedir.

Koordinatör Dr. Gomes ve Dr. Fontinha, son 30 yılda kullanılan teknolojiden temas hızına, yapılan işten yaşam süresinin uzunluğuna ve kadının toplumdaki yerine kadar pek çok şeyin değiştiğini ancak düzenlemenin yapıldığını vurguladı. İşlerin bire bir aynısı yapılıyor.

“İŞÇİLERE, İŞYERLERİNE VE EKONOMİYE FAYDALI OLACAĞIZ”

“21. yüzyılda haftada dört gün çalışmanın, işi organize etmenin daha verimli ve sürdürülebilir bir yolu olacağına ve işçilere, işyerlerine ve ekonomiye daha büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz.” Projenin arkasındaki ideolojiyi açıkladı.

haber-gunyuzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu